Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž rozlil po bytě v Sokolově benzín a zapálil ho, plamenů šlehajících z okna si naštěstí všimli policisté

Sokolovští kriminalisté se zabývají případem požáru v jednom z bytů v Sokolově. Díky všímavosti dopravních policistů, kteří projížděli kolem domu a všimli si šlehajících plamenů z okna, se obešla celá záležitost bez zranění. Policisté okamžitě vyrozuměli operační středisko, aby vyslali na místo hasiče a sami začali zajišťovat pomoc lidem v domě a v okolí.

Na místě se také nacházel sokolovský policista mimo službu, který šel náhodou kolem. Do celé akce se tak dobrovolně zapojil a pomáhal svým kolegům v zajišťování bezpečnosti.

Záchranná služba převezla na ošetření do nemocnice tři obyvatele domu, kteří se nadýchali kouře, příčina je v šetření, uvedl Martin Kasal, tiskový mluvčí hasičů.


Kriminalisté nyní sdělili obvinění 32letému muži pro přečiny nebezpečné vyhrožování, vydírání a poškození cizí věci. Obviněný měl ve společně obývaném bytě po předchozí vzájemné rozepři fyzicky napadnout poškozenou. Následně měl ženu donutit, aby mu vydala plastovou nádobu s litrem benzínu do modelářského auta a začal tekutinu rozlévat. Poté měl vzít zapalovač a přiložit jej k podlaze, která vzplála.

Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku přesahující 600 tisíc korun. Obviněnému, v případě odsouzení, hrozí až čtyřletí trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
Policie ČR

Sdílet