Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda uzavřela dálnici D5 před Prahou, řidič nákladního vozidla nehodu nepřežil

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun zasahovala dne 28. prosince v 4:26 hodin s Policií ČR, zdravotnickou záchrannou službou, jednotkou SDH Rudná a správcem komunikace SÚD u dopravní nehody nákladního a osobního automobilu na dálnici D5 poblíž obce Chrášťany.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Ford a nákladního automobilu Renault, který se po nárazu do protihlukové bariéry převrátil napříč dálnicí. Následkem nehody byla vozidla zcela zdemolována. Řidič nákladního automobilu utrpěl těžká zranění, řidič osobního automobilu byl zázrakem nezraněn.

Hasiči spolupracovali společně s příslušníky PČR a ZZS na resuscitaci řidiče nákladního automobilu. Bohužel řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým následně podlehl. Dále provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a pomocí sorbentu likvidovali únik provozních náplní z vozidel.

Po zadokumentování místa nehody Policií ČR zajistili hasiči odstranění havarovaných vozidel a částečné zprůjezdnění dálnice, která byla ve směru na Prahu zhruba 2 hodiny zcela uzavřena. Po dobu zásahu stanici Beroun zálohovala jednotka SHD Králův Dvůr.

Ing. Pavel Šimek
řídící důstojník ÚO Beroun

Sdílet