Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zaklíněný kamion způsobil dopravní kolaps

Polský řidič nákladního vozu nerespektoval dnes odpoledne průjezdní výšku komunikace a železničního viaduktu v pražské Průběžné ulici, vjel pod něj a zůstal zaklíněný. Na místo byla povolána jednotka HZS Českých drah Praha a složky DP.

23. 5. 2007, 16:06 hod., Průběžná, Praha 10

Jednotka HZS ČD Praha vyjela vozem TA-L3R v počtu 1+1, Praha 10 ul. Průběžná, žel. viadukt trať č. 221 v km 179,994 k zaklí­něnému kamionu v profilu viaduktu. Na místo se dále dostavila Policie ČR, inspekce Dopravního podniku a pohotovostní četa DP. Jednalo se o polský kamion Mercedes Actros společnosti DAL, jehož řidič nerespektoval dopravní značení oznamující průjezdní profil o dané výšce a vjel pod most, kde uvízl. Jednotka drážních hasičů kamionu upustila pneumatiky, ten poté sám vyjel zpět na komunikaci mimo viadukt, následně provedla kontrolu poškození žel. viaduktu. Kamion poškodil tramvajové vedení a jeden os. vůz, na který spadla trolej. Bez přerušení žel. dopravy, ovšem s přerušením provozu tramvají MHD a pochopitelně byla přerušena i silniční doprava na poměrně důležité komunikaci. Bez zranění.

Viadukt nebyl poškozen tak, aby musela být přerušena drážní doprava, škoda je způsobena pouze na trolejovém vedení tramvají, krytech trolejí a samozřejmě na polském kamionu.

Foto: Dopravní podnik hl. m. Prahy

-wap-
Sdílet