Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár transformátoru a dodávky

Přínašíme informace o dvou výjezdech hasičů HZS Královéhradeckého kraje ze dne 23. 5. 2007. Nejprve krátce po poledni začal hořet transormátor a nedlouho poté byl na operační středisko ohlášen požár dodávky.

Hradec Králové

Požár transformátoru způsobil škodu za 100 tisíc korun

Včera (23. května 2007) ve 13:15 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár kabelového rozvaděče v obci Pamětník. Po příjezdu profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou bylo zjištěno, že došlo k vyhoření části transformátoru u místa, kde se těží písek. Požár způsobila technická závada, zřejmě došlo k přetížení sítě. Hmotná škoda na zařízení byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

Požár dodávky způsobila technická závada

Ve 14:27 hodin byli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou přivoláni k požáru dodávkového automobilu na Klicperově náměstí v Chlumci nad Cidlinou. Požár motorového prostoru dodávky Citroën Berlingo způsobil uvolněný kov držáku autobaterie, který se dostal do kontaktu s baterií. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet