Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kachnu omotanou vlascem zachránili hasiči na hladině vodní nádrže Mžikovec v Ostravě-Koblově

Prakticky jen jedno nadmíru zdařilé máchnutí hákem na dlouhé tyči stačilo v sobotu 28. 12. 2013 krátce po poledni profesionálním hasičům (HZS MSK) z Ostravy-Přívozu k vysvobození kachny, která se delší dobu trápila na hladině vodní nádrže Mžikovec v Ostravě-Koblově, podivně zamotaná v rybářském vlasci.

Svědkyně trápení němého tvora zavolala před sobotním polednem na tísňovou linku hasičů. K vodní nádrži ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Ostravě-Přívoze.

Hasiči kachnu brzy objevili na hladině a dva z nich k ní připluli na intimní vzdálenost na záchranných saních, oděni v nepromokavých kombinézách. Plachá kachnička samozřejmě nepochopila bohulibý záměr hasičů a snažila se uniknout. Hasiči ve vhodný okamžik zabořili do vody hák na dlouhé tyči, nazdvihli jej a kachna byla na svobodě.

I když se jim nepodařilo ji ulovit a zkontrolovat její aktuální zdravotní stav, na první pohled vypadalo, že vyvázla bez zranění, nebo se z případného pořezání vlascem brzy dostane i bez cizí lékařské pomoci…

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet