Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velká cena ČR v požárním útoku HZS krajů a HZS podniků

Fotbalový stadion SK Plzeň–Slovany byl včera, ve čtvrtek 24 května 2007, dějištěm druhého ze závodů XII. ročníku „Velké ceny České republiky v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků".

Soutěž pořádala Hasičská záchranná služba podniku České dráhy a.s. Plzeň. Přihlášeno bylo 16 soutěžních týmů. Samotné soutěže se zúčastnilo 14 týmů, dva se omluvily. Do Velké ceny je v roce 2007 zařazeno pět závodů.

Soutěžní klání na fotbalovém stadionu bylo zahájeno nástupem družstev ve 13:00 hodin.

První závod započítávaný do Velké ceny se uskutečnil 10. května 2007 ve Stochově a jeho pořadatelem byl HZS Středočeského kraje, územní odbor Kladno, třetí závod se uskuteční 9. června 2007 a jeho pořadatelem je HZS podniku AERO a.s. Vodochody, čtvrtý závod se uskuteční 19. září 2007, jeho pořadatelem je HZS podniku BIOCEL, a.s. Paskov a pátý závod se uskuteční 5. října 2007, jeho pořadatelem je HZS kraje Vysočina, územní odbor Třebíč.

Z pěti závodů Velké ceny se družstvům do celkového vyhodnocení započítávají body ze čtyř nejlepších výsledků. Vítěz převezme putovní pohár generálního ředitele HZS ČR. Družstvo, které v průběhu celé soutěže dosáhne nejlepší čas, obdrží cenu prezidenta Asociace velitelů HZS podniků. Na počátku soutěžních klání se představili malí hasiči „Soptíci“ z Mateřské školy Schwarzova v Plzni, kteří předvedli požární útok. Rovněž v přestávce mezi prvním a druhým kolem se představili další malí hasiči při SDH Bolevec.

Vítězem druhého závodu Velké ceny se stal HZS Zlínského kraje, územní odbor Uherské Hradiště, časem 23,49 sekundy, druhé místo obsadil HZS Moravskoslezského kraje, územní odbor Opava, časem 23,62 sekundy, třetí HZS podniku České dráhy Česká Třebová, časem 23,70 sekundy, čtvrté HZS Plzeňského kraje, územní odbor Plzeň, časem 24,03 sekundy, páté HZS Plzeňského kraje, územní odbor Domažlice, časem 24,10 sekundy a dvanácté HZS podniku Českých drah Plzeň, časem 26,15 sekundy.

Ilustrační foto.

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet