Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požární kontrola v Českém Těšíně

Tři známá restaurační a společenská zařízení na území Českého Těšína (okres Karviná) zkontrolovali z hlediska dodržování požárních předpisů pracovníci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z karvinského územního odboru v noci z pátku 25.5. na sobotu 26. 5. 2007



Kontroly byly neohlášené a zjistily mnoho nedostatků, kvůli kterým nemohli pracovníci HZS MSK stihnout více nočních podniků. Mezi nejčastěji zjištěné závady patřily uzamčené vedlejší únikové východy, neoznačené směry úniku a nefunkční ruční hasicí přístroje.

Při těchto podrobných požárních kontrolách byl kladen důraz na bezpečnost přítomných osob, zejména na to, zda jsou volné únikové cesty a únikové východy, na řádné vybavení objektů funkčními ručními hasicími přístroji, na vybavenost a provozuschopnost nástěnných hydrantů a také na dodržování maximálního povoleného počtu osob, který stanoví schválená projektová dokumentace.

Noční požární kontrola se uskutečnila po domluvě s českotěšínskou radnicí a policejními složkami (PČR a MP), které se zase zaměřily na nalévání alkoholických nápojů mladistvým a nezletilým, ale také na provoz výherních automatů či dopravní problematiku.

Hasiči do budoucna připravují i další neohlášené namátkové kontroly na území okresu Karviná s cílem ověřit úroveň zabezpečení požární ochrany v kulturních, společenských a restauračních zařízeních.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kaw-
Sdílet