Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě jednotky hasičů likvidovaly na Nový rok požár v restauraci v Trutnově, poničil vybavení

K požáru v prostoru restaurace vyjeli 1. ledna 2014 dopoledne hasiči do ulice Horská v Trutnově. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 08:32 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města.

Celý prostor restaurace a kuchyně byl silně zakouřený. V době vypuknutí požáru byla restaurace zavřená. Hasiči v dýchacích přístrojích požár brzy lokalizovali a následně odvětrali celý objekt. Požár i tak stačil poškodit elektroinstalaci, malbu, šipkové automaty a vybavení kuchyně.

Vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR na místě našli tři ohniska požáru. Dvě z nich se nacházela u poničených šipkových automatů a jedno v prostoru kuchyně. Případ se převzala Policie ČR k dalšímu šetření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 250 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Muži zákona provedeným šetřením a následně provedeným ohledáním místa činu zjistili, že do objektu násilím vnikl dosud neznámý pachatel, který si z provozovny odnesl finanční hotovost a alkoholické nápoje. Zdali založil i požár, který poškodil vybavení provozovny, budou policisté zjišťovat.

Za přečiny krádeže provedené vloupáním a poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nezvaném hostu a odcizeném sortimentu intenzivně pátrají.

por. Bc. Udo Ertner, Policie ČR

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet