Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kromě standardních technických pomocí hasiči v Olomouckém kraji vyjížděli na konci roku 2013 i k několika požárům

I když lze doposud hovořit o poklidném posledním dnu v roce a i začínající večerní oslavy Silvestra nevyžadovaly žádnou pomoc hasičů, presto i tak dnes vyjížděli ať profesionální či dobrovolní hasiči v našem kraji k různým událostem.

Od standardních a každodenních technických pomocí spojených například s otevřením uzavřených prostor či pomoc při transportu pacientů, se do statistik zapíšou tři ohlášené požáry na linku tísňové pomoci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

V odpoledních hodinách vyjela jednotka profesionálních hasičů a to nedaleko od svého stanoviště, tedy do ulice Jeremiášova. V jednom z bytových domů došlo k zakouření společných prostor a schodiště. Hasiči provedeným průzkumem zjistili zahoření autobaterie v bytě s včasným uhašením ještě před naším příjezdem. Zřejmě po technické závadě na dobíjecím přístroji došlo k zahoření v chodbě bytu se škodou do výše 20tis korun.

Dodatečně ohlášenou událostí s nutností výjezdu vyšetřovatele zjišťování příčin vzniku požáru se rovněž zapíše událost v Újezdu, místní části Rybníček, zde došlo k požáru ubrusu na stole. K této události jsou příčina vzniku požáru i výše škody vedeny stále v šetření..

Na Prostějovsku taktéž v odpoledních hodinách profesionální jednotka požární stanice Prostějov, za posílení hasičů Vrahovice a Žežov vyjela k ohlášenému požáru v ulici Jana Zrzavého. Z bytu starší osoby vycházel kouř a nebylo možné se na majitele dozvonit. Naštěstí došlo pouze k zahoření potravin na plotně, událost se obešla beze škod a zranění.

Prozatím poslední událost spojenou s možným požárem je aktuální výjezd jednotky hasičů stanice Šternberk, takzvané „balónky štěstí“ se v ulici Rostislavova zachytily v drátech elektrického vedení a doházelo k menšímu jiskření. Hasiči ve spolupráci s Policií ČR je pomocí dřevěné tyče bezpečně odstranili.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet