Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči SŽDC Česká Třebová zasahovali u požáru osobního vozidla na LPG, vznikla škoda 25 tisíc

V pondělí 30.12 2013 v 13:34 vyjeli hasiči SŽDC Česká Třebová k nahlášenému požáru osobního vozidla na LPG do ulice Semanínská v České Třebové. Jednotka vyjela na žádost KOPIS Pardubice s technikou CAS 24 L 101 a CAS 32 T 815 v počtu 1+5.

Na místě byl proveden průzkum a za pomoci vysokotlaku z vozidla CAS 24, 2 ks ručních hasících přístrojů CO2 byla uhašena zadní část vozidla a palivové nádrže. Vozidlo na LPG bylo zajištěno proti opětovnému vzplanutí. Na místo se dostavil vyšetřovatel HZS ČR a technik na LPG. Vozidlo bylo předáno majiteli s protokolem o předání místa zásahu a s poučením.

Na místě zasahovala jednotka HZS ČR CPS Ústí nad Orlicí, Policie ČR OOD Česká Třebová a Městská Policie. Ke zranění osob na místě požáru nedošlo, vyčíslená škoda byla 25 tis.Kč, stejná hodnota byla hasiči uchráněna. Zpět na základnu se hasiči vrátili s vozidlem CAS 24 16:26.


Chvíli po návratu zpět na základnu s vozidlem CAS 32 T 815 hasiči vyjeli v počtu 1+1 na žádost KOPIS Pardubice k požáru travního porostu o rozloze 15×15 metrů do místní části Rudoltičky.

Během cesty k zásahu byla jednotka SŽDC odvolána zpět na základnu z důvodů dostačujících sil a prostředků na místě zásahu.

Na místě zasahovala jednotka JSDHO Česká Třebová s vozy CAS 24 L 101 a DA 18 Deawo Avia. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu provedla likvidaci travního porostu pomocí vysokotlaku z vozidla CAS 24.

Na místo požáru se dostavila jednotka JSDHO Česká Třebová – Parník a profesionální jednotka ze stanice Ústí nad Orlicí.

Michal Janza

Sdílet