Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Železnorudská „obyčejná“ sobota

Nejprve proběhla okrsková soutěž v požárním sportu – štafeta 4 × 100 m a po ní útok, při té příležitosti obdržel sbor nový velitelský kabriolet a večer jednotka vyjela vyprostit lokomotivu od sevření spadlých stromů.

Vše začalo 26. 5. 2007 ve 13:00 hod., kdy zde odstartovala okrsková soutěž ve štafetě na 4 × 100m s překážkami a v požárním útoku. Letos poprvé soutěžilo i naše družstvo „veteránů“, které si nevedlo vůbec špatně. Vzhledem k tomu, že ani jednou kompletně nenacvičovalo, je 5. místo dobrým výsledkem.
První skončilo jako tradičně družstvo z Dešenic, na 2. místě železnorudské družstvo mladších a 3. Hojsova Stráž.
Ceny vítězům předal starosta sboru p. Sekyra a starosta města p. Šnebergr

Při příležitosti pořádání této okrskové soutěže bylo představeno i naše nové vozidlo VEA Chrysler Lebaron GTC, kterým obohatil náš sbor místní podnikatel. Auto je s automatickou převodovkou, motorem o objemu 3 l a v provedení cabrio. Prostě amerika… Nutno podotknout, že svezení je to velmi luxusní.

Aby toho nebylo dnes málo, krátce po 18. hodině jsme vyjeli k technické pomoci.
Událost nahlášena německým cestujícím z vlaku. Mělo se jednat o strom spadlý do kolejiště. Místo nebylo přesně známo, protože je pasažér nedokázal přesně popsat. Tudíž posádka Felicie šla 1+1 směrem z Alžbětína do Ž.R., další hlídka 1+1 směrem do Alžbětína, 300 m od hasičárny z prvního viaduktu a RZA 1+1 začala s hledáním od nádraží Ž.R. – město. Na vlak stojící na kolejišti narazila hlídka, která šla od prvního viaduktu směrem do Alžbětína. Na místo události postupně dojela RZA a Felicie. Vzalo se náčiní z aut a hurá do terénu.

Na místě bylo zjištěno, že vlak nestihl dobrzdit v dlouhé zatáčce a narazil do dvou stromů, které ležely v kolejišti. Díky duchapřítomnosti strojvedoucího a včasnému brždění nedošlo k významným škodám na lokomotivě, která jeden strom přerazila a druhý lehce ohnula. Za pomoci motorové pily bylo ihned započato s likvidačními pracemi a po půl hodině byly stromy odstraněny. Na místo se dále dostavili zaměstnanci ČD, kteří okolí tratě dále dočistili a my se vrátili zpět na základnu.

Událost se obešla bez zranění. Všichni cestující vystoupili a odešli pěšky před naším příjezdem.

Více podrobností a informací na našem webu: www.hasicizr.estranky.cz.


Filip Brož – Hasiči města Železná Ruda

-wap-
Sdílet