Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pardubické události

Včera, 28. 5. 2007, zasahovaly jednotky hasičů Pardubického kraje u několika dopravních nehod, při nichž došlo ke zranění účastníků, dále na zjištěné olejové skvrně v obecní studni, spadlém stromu na el. vedení a také na požáru stohu a textilní firmy.

HZS Pardubického kraje, stanice Holice

Dne 28. května 2007 ve 12:01 hodin zasahovali hasiči z Holic u dopravní nehody, která se stala mezi obcemi Vysoká u Holic a Jaroslav. Jednalo se o nehodu nákladního automobilu a Fordu Transit. Zraněné osoby si do péče převzala Zdravotnická záchranná služba. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 28. května 2007 ve 12:55 hodin byli chrudimští hasiči přivoláni do Honbic, kde se v obecní studně nacházela olejová skvrna. Na hladinu hasiči položili sorbční tkaninu a posbírali olejovou skvrnu. Hasiči se na místě dohodli se starostou na likvidaci. Na místo se dostavil i pracovník životního prostředí, Policie ČR a vyrozuměna byla i firma, která provede likvidaci olejové skvrny.

V 19:13 hodin zasahovali sečtí hasiči u dopravní nehody, jež se stala v Třemošnici. Jednalo se o střet dvou vozidel a třetí vozidlo pravděpodobně z místa nehody odjelo. Hasiči provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní. Nehoda se obešla bez zranění.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 28. května 2007 ve 12:24 hodin zasahovali profesionální hasiči z Poličky a dobrovolní hasiči z Bystrého a Jedlové u požáru stohu v Jedlové. Jednalo se o stoh na ploše přibližně 300 metrů čtverečních. Plameny zachvátily zhruba 1/3 stohu a hasičům se je podařilo dostat pod kontrolu ve 12:50 hodin a zcela zlikvidovat ve 14:35 hodin. Hasiči se vrátili zpět na základnu v 15:23 hodin. Škoda nebyla dosud vyčíslena, příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Ve 14:20 hodin zasahovali hasiči z Litomyšle ve Sloupnici, kde došlo k pádu stromu na dráty vysokého napětí. Strom visel nad garáží, dotýkal se domu a navíc zasahoval ještě do vozovky. Hasiči vyčkali na pracovníka energetiky a poté strom rozřezali a odstranili tak nebezpečí, které hrozilo. Událost byla ukončena v 16:55 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dne 28. května 2007 v 18:20 hodin vyjížděli vysokomýtští hasiči do ulice Choceňská, kde došlo ke kolizi osobního vozidla. Při nehodě byla jedna osoba zraněna lehce a Zdravotnická záchranná služba ji převezla do nemocnice. Vozidlo, které skončilo svou jízdu na střeše, museli hasiči postavit zpět na kola pomocí jeřábu. Odstraňování následků této kolize trvalo až do 21:58 hodin.

Ve 23:11 hodin zasahovali hasiči z Ústí nad Orlicí, České Třebové, Brandýsa nad Orlicí a hasiči Českých drah Česká Třebová u požáru v textilní firmě Fano Kerhartice. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 23:33 a zcela zlikvidován byl ve 23:54 hodin. Příčinou vzniku požáru byl cizí předmět, který se dostal do ventilátoru, došlo k jiskření a jiskry se dostaly až do filtru, kde se vznítily zbytky bavlny. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet