Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Události na Královéhradecku

Včera, 29. 5. 2007, v pozdních večerních hodinách byla povolána jednotka hasičů k obci Holohlavy, kde hořel návěs kamionu. Profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují a Nového Hrádku vyjeli včera k požáru klimatizace v provozovně Velos.

Hradec Králové
Královéhradečtí profesionální hasiči v 01:11 hodin likvidovali požár kontejneru v Selicharově ulici a po 17. hodině hasili kontejner v ulici K Sokolovně v Hradci Králové.

Ve 13:33 hodin byli hasiči přivoláni k otevření dveří bytu v Selicharově ulici v Hradci Králové.

Prasklá pneumatika způsobila požár návěsu

V úterý (29. května 2007) ve 21:48 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár nákladního vozidla na silnici ve směru Hradec Králové – Jaroměř, u obce Holohlavy. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a Jaroměře s technickým automobilem a dvěma cisternami.

Po příjezdu hasičů na místo události již hořel celý podvozek návěsu nákladního vozidla. Řidič běloruské národnosti přepravoval na návěsu nadměrný náklad – naftový motor o celkové hmotnosti 23 tun. Během jízdy praskla u návěsu jedna z pneumatik a okamžitě začal hořet celý podvozek. Ostatní pneumatiky vlivem silného zahřátí vybuchovaly a odlétávající části ohrožovaly zasahující hasiče. Požár se podařilo uhasit po dvaceti minutách od nahlášení události. Návěs byl požárem zničený a nepojízdný.

Vozidlo s nákladem přesahujícím šířku návěsu zablokovalo oba jízdní pruhy. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří se ve spolupráci s Policií ČR snažili vozidlo odstranit z vozovky. Hmotná škoda byla vyčíslena na 490 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: požární stanice Jaroměř)

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Tři požární jednotky byly v 07:45 hodin přivolány k požáru trávy v Lipovce. Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se jednalo o povolené pálení klestí na skládce v Lokotě. Hasiči nemuseli zasahovat.

Profesionální hasiči z Dobrušky otevírali byt v ulici Na Budíně v Dobrušce.

Územní odbor Náchod
Hasiči ze stanice Náchod byli v 08:14 hodin přivoláni k otevření bytu v penzionu Harmonie v Rybářské ulici v Náchodě.

V 19:26 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena nehoda paraglidisty. Ten se měl zachytit v drátech el. vedení v Horním Kostelci. Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že se nejedná o paraglidistu, ale ultra lehké křídlo, které se využívá při Kitewingu.


Profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují a Nového Hrádku vyjeli v 18:09 hodin k požáru klimatizace v provozovně Velos – Doly v Novém Hrádku. Další profesionální jednotka z Dobrušky zůstala v záloze na základně. Hořela klimatizace, která se nacházela mimo provozovnu. Hasičům se podařilo požár lokalizovat během dvaceti minut. Z budovy vynesli tlakové láhve a pomocí přetlakové ventilace odvětrali zakouřené prostory. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

(foto: Michal Fanta – SDH Nové Město nad Metují)

Územní odbor Trutnov
Vrchlabští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Jihoslovanské ulici ve Vrchlabí.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína odstraňovali spadlý strom, který blokoval silnici u obce Podkost.

Jičínští hasiči byli v 11:27 hodin přivoláni k požáru bytu na nám. V. Čtvrtka v Jičíně. Po provedeném průzkumu bylo zjištěno, že uživatelka bytu nechala na sporáku hrnec s vodou, která se vyvařila. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet