Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Spadlé kameny a kmeny stromů zatarasily silnici z Adamova do Babic

Jednotky hasičů z požární stanice Blansko a JSDH Adamov byly povolány v neděli večer k odklizení stromů a kusů skály, které spadly na silnici mezi Adamovem a Babicemi nad Svitavou. Správa a údržba silnic komunikaci uzavřela.

V 16.57 hod. přijalo krajské operační a informační středisko informaci o pádu kmenů stromů a balvanů za druhým tunelem na silnici z Adamova do Babic nad Svitavou. Na místo události vyjely jednotky hasičů z požární stanice Blansko a JSDH Adamov. Hasiči při průzkumu zjistili, že došlo k sesuvu části přilehlého skalního masivu. Padající kameny s sebou na silnici strhly i několik stromů.

Pomocí motorových pil hasiči ze silnice odstranili tři kmeny stromů, podařilo se jim odnosit i menší kusy horniny. Vzhledem k tomu, že hrozil pád dalších kamenů, uzavřela Správa a údržba silnic celou komunikaci.

Nikdo nebyl zraněn ani nedošlo k poškození projíždějících automobilů. Hasiči místo události předali pracovníkům Správy a údržby komunikací, která zajistí odstranění větších balvanů a následné zprůjezdnění silnice. Jednotky se krátce před 19tou hodinou vrátily zpět na základny.

Fotografie SDH Adamov

Kpt. Bc. Pavla Pražáková
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet