Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středočeský hejtman navštívil valné hromady v Drahlíně a v Orlově, hasičům předal pamětní medaile

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák v sobotu 4. ledna 2014 navštívil výročníé valné hromady Sborů dobrovolných hasičů (SDH) v Drahlíně a v Orlově. Na obou místech s hasiči po skončení oficiální části jednání diskutoval o aktuálním dění. Obyvatele obou podbrdských obcí nejvíce zajímalo, co je nového zejména v případu chystaného rušení Vojenského újezdu Brdy.

V Drahlíně jsem se dozvěděl, že členové zdejšího hasičského sboru se zabývají také kynologickým výcvikem psů na vyhledávání osob. To má své opodstatnění, neboť Drahlín je na okraji Vojenského újezdu Brdy.

Újezd má rozlohu 260 kilometrů čtverečních, tvoří jednu šestinu okresu Příbram a tak není divu, že se zde každoročně mnoho lidí ztratí. Drahlínští hasiči již pomáhali při hledání lidí, zejména houbařů, kteří v prostoru zabloudili

řekl hejtman Josef Řihák

Na valné hromadě SDH Drahlín hejtman ocenil pamětní medailí Středočeského kraje za rozvoj hasičstva na území středních Čech starostu obce Zdeňka Černohorského a starostu sboru Václava Petráně.

Hejtman Josef Řihák v krátkém diskusním příspěvku seznámil přítomné s tím, jak pokračuje hodnocení projektů přihlášených do Fondu podpory dobrovolných hasičů ve Středočeském kraji a poděkoval drahlínským hasičům za pomoc při povodních.


Také na výroční valné hromadě SDH Orlov hejtman Středočeského kraje Josef Řihák rozdával pamětní medaile. Za rozvoj hasičstva na území středočeského kraje ji dostal starosta sboru Jan Franta a vedoucí kolektivu mládeže Jiří Vršecký.

Hasičům v Orlově moc děkuji za příkladnou péči o výchovu mládeže. S místními občany jsem také diskutoval o aktuálních problémech v Orlově. Jsem moc rád, že se zde podařilo dokončit novou kanalizaci, jejíž výstavba začala v době, kdy jsem byl ještě starostou Příbrami. Nyní již je dokončená a občané ji mohou využívat.

řekl hejtman Josef Řihák

V Orlově předal středočeský hejtman vedle medailí i několik výtisků nové knihy věnované středočeským hasičům, kterou vydal Středočeský kraj ve spolupráci s Krajským sdružením hasičů. Starosta sboru Jan Franta společně s hejtmanem v knize listoval a dokonce se na jedné z dobových fotografií našel.

Martin Poulíček
Středočeský kraj

Sdílet