Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly v obci Košín zasáhnul půdní prostory i s uskladněným senem, škoda byla vyčíslena na 100 tisíc

Nedbalost při používání tepelného spotřebiče byla příčinou vzniku požáru střechy stodoly v obci Košín. K požáru byly vyslány profesionální jednotka ze stanice Tábor a jednotky SDH obcí Tábor a Chotoviny. Průzkum na místě události ukázal, že požár zasáhnul půdní prostor stodoly s naskladněným senem, a to přibližně z jedné jeho třetiny.

Táborská profesionální jednotka na likvidaci požáru ihned nasadila dva útoční proudy. Po čtvrthodině měli hasiči požár pod kontrolou, část táborské profesionální jednotky a jednotka SDH obce Tábor byly odeslány zpět na své základny. Jednotka SDH obce Chotoviny společně s profesionály po lokalizaci požáru zasaženou část střechy rozebrala a současně vyklidila uskladněné seno.

Po celou dobu zásahu byl z důvodu případných skrytých ohnisek prováděn velitelem zásahu monitoring objektu za použití termokamery. Po vyskladnění půdy a závěrečném průzkumu velitel zásahu předal požářiště majitelce a obě jednotky se vrátily na své základny. Vyšetřovatel HZS vyčíslil škodu způsobenou požárem na Kč 100 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 200 000,–.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet