Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Čeladné napáchal škodu za 1,5 milionu korun

Škodu, předběžně odhadnutou na 1,5 milionu korun, způsobil noční požár rodinného domu v Čeladné. Na likvidaci požáru se podílely čtyři hasičské jednotky a celkem osm hasičských automobilů.

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje přijalo tísňový hovor oznamující požár střechy rodinného domu v Čeladné ve 20:00 hod 7. 1. 2014. Na místo události byla bezprostředně na to vyslaná jednotka profesionálních hasičů HZS MSK z Frýdku-Místku a tři jednotky dobrovolných hasičů z Čeladné, Ostravice a Frýdlantu nad Ostravicí.

Hasiči po příjezdu na místo ihned započali hasební práce a po uhašení požáru následně rozebírali konstrukce střechy a hledali skrytá ohniska požáru. Postupně byla na místo požáru vyslána ještě další hasičská technika, včetně automobilového žebříku a protiplynového automobilu. Požár byl lokalizován ve 21:45 hod a následně likvidován až po téměř čtyřech hodinách od jeho ohlášení, ve 23:41 hod.

Při požáru nedošlo ke zranění nebo usmrcení žádných osob. Škoda požáru je předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun, příčina požáru je v šetření.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet