Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bývalé hospodě hořela střecha, zraněni dva hasiči

Dne 29. května 2007 v 18:28 bylo na linku 112 Telefonního centra tísňového volání Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje přijato oznámení o požáru střechy bývalé hospody v obci Beřovice na Slánsku.

Na místo byly ihned vyslány zásahové jednotky HZS Středočeského kraje v souladu s 1. poplachovým stupněm IZS pro obec Beřovice. Na místo se postupně dostavily jednotky ze stanice č. 2 Slaný s technikou CAS 24 T815 TERRNO a CAS 32 T815, ze stanice č. 1 Kladno s technikou CAS 32 T815 a jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Zlonice, Klobuky a Velvary s technikou CAS k24 LIAZ, CAS 24 Š706 RTHP, DA Ford, 2 x CAS 32 T148 a 1× CAS 32 T815.

Průzkumem na místě události bylo zjištěno, že se jedná o požár dvoupodlažního objektu, dříve využívaného jako hospoda a v současné době využívaného jako ubytovna, opravna automobilů a skladiště demontovaných dílů z automobilů a oděvů, který vznikl v jednom z obytných místností a velmi rychle se rozšiřoval na celý objekt a konstrukci střechy. Požářiště bylo rozděleno na 3 bojové úseky z východní, západní a jižní strany objektu, kde bylo postupně nasazeno celkem 6 útočných proudů C.

V průběhu hasebního zásahu došlo ke zranění dvou zasahujících příslušníků – jednoho příslušníka profesionálních hasičů a jednoho dobrovolného hasiče. Na zasahujícího příslušníka profesionálních hasičů spadla v průběhu hasebních prací hořící konstrukce stropu objektu. I přesto, že tento byl ve velmi krátké době vyproštěn druhým příslušníkem, zasahujícím s ním na útočném proudu, byl příslušník zraněn na cca 5 – 7 % těla popáleninami 2. stupně a byl převezen na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Ke druhému poranění příslušníka sboru dobrovolných hasičů obce Zlonice došlo při hasebním zásahu, kdy tento si poranil ret o proudnici. Tento hasič byl ošetřen záchrannou službou na místě zásahu a pokračoval v hasebních pracích.

Konečná likvidace požáru byla provedena ve čtvrtek 31. 5. 2007 v 05:26 hodin. Požárem vznikla škoda 3 miliony korun. Hasiči uchránili hodnoty za cca 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

mjr. Libor Pospíšil
vedoucí OZPP
HZS Středočeského kraje

-wap-
Sdílet