Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet auta s vlakem, napadení hasičů

Dnes, 1. 6. 2007, krátce před 13. hodinou byly vyslány jednotky z požárních stanic Nýřany a Plzeň Střed společně s jednotkou HZS Českých drah k železniční nehodě jednoho osobního vozidla a osobního vlaku.

Po příjezdu záchranářů bylo celé místo železniční nehody zajištěno a jednotky požární ochrany zahájily průzkum zaměřený na vyhledávání zraněných osob jak ve vozidle, tak ve vlakové soupravě. Průzkumem bylo zjištěno, že zraněná žena z osobního vozidla je mimo havarované vozidlo a stěžuje si na bolesti hlavy. Ženě hasiči poskytli předlékařskou pomoc. Ve vlakové soupravě nebyl nikdo zraněn. U osobního vozidla jednotky odpojily akumulátor a zajistily místo události proti vzniku požáru.

Zasahující hasiče verbálně napadl neznámý občan a obvinil je z neoprávněného uzavření a zneprůjezdnění komunikace. Velitel zásahu se občanovi snažil slušně odůvodnit uzavření komunikace a zajištění místa proti další nehodě, neboť železniční přejezd, na kterém se nehoda přihodila, leží na velmi frekventované komunikaci mezi Plzní-Novou Hospodou a Vejprnicemi. Toto však občan odmítl se slovy, že je dost odborně způsobilý a natolik psychicky v pořádku, aby poznal, že žádné nebezpečí nehrozí. Občan nerespektoval vykázání z místa zásahu, navíc začal místo neštěstí fotografovat.

Následně se k nehodě dostavila jednotka HZS ČD a místo události převzal velitel drážních hasičů.

npor. Kučera Robert

velitel PS Nýřany ÚO Plzeň

HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet