Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středočeský hejtman Josef Řihák poděkoval jednotkám za činnost a předal ocenění příbramským hasičům

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák poděkoval za celoživotní práci při rozvoji hasičstva ve středních Čechách třem významným hasičům z Příbrami. Současně věnoval čestná uznání Středočeského kraje čtyřem jednotkám sborů dobrovolných hasičů a oblastnímu spolku Českého Červeného kříže – a to za nasazení při řešení mimořádných událostí na území Středočeského kraje. Především za pomoc při povodních v červnu 2013.

Stalo se tak ve čtvrtek 8. ledna 2014 při tradičním novoročním setkání s hasiči, policisty, městskými strážníky a dalšími složkami integrovaného záchranného systému v Příbrami.

Hejtmana Josefa Řiháka zastupovala a ocenění za něj předala vedoucí odboru kanceláře hejtmana Krajského úřadu Středočeského kraje Martina Himmelová.

Mrzí mě, že jsem se letos tradičního setkání s hasiči, strážníky a policisty nemohl osobně zúčastnit. Přesto jsem chtěl ocenit příbramské hasiče a záchranáře za to, co pro občany ve středních Čechách v loňském roce udělali. Při povodních v červnu hasiči opět ukázali, že jsou připraveni pomoci svým spoluobčanům, když se stane nějaké neštěstí a že se na ně můžeme plně spolehnout.

Je pro mě rovněž ctí předat medaili Středočeského kraje třem významným osobnostem hasičstva v Příbrami: Antonínu Fárovi, Jiřímu Heinrichovi a Vladimíru Prunerovi. Budiž jim tato medaile alespoň malým poděkováním za vše, co ve prospěch profesionálních a dobrovolných hasičů vykonali.

řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák

Hejtman Středočeského kraje udělil čestná uznání Středočeského kraje, za nasazení při řešení mimořádných událostí na území Středočeského kraje těmto organizacím:

  • Jednotce Sboru dobrovolných hasičů Příbram 1,
  • Jednotce Sboru dobrovolných hasičů Příbram- Březové Hory,
  • Jednotce Sboru dobrovolných hasičů Příbram- Zdaboř,
  • Jednotce Sboru dobrovolných hasičů Lazec,
  • a Oblastnímu spolku Českého Červeného kříže Příbram.

Pamětní medaili hejtmana středočeského kraje, za celoživotní práci při rozvoji hasičstva na území Středočeského kraje hejtman Josef Řihák udělil:

  • bývalému řediteli Územního odboru Příbram Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje plukovníku Jiřímu Heinrichovi
  • dlouholetému funkcionáři sboru dobrovolných hasičů Vladimíru Prunerovi,
  • dlouholetému členu výjezdové jednotky a funkcionáři sboru dobrovolných hasičů Antonínu Fárovi

Martin Poulíček
Středočeský kraj

Sdílet