Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě dvou automobilů u Dolního Žandova museli hasiči vyprošťovat řidičku, na místo přiletěl i vrtulník

Jednotka JSDH Dolní Žandov vyjela s technikou CAS 24 Š 706 v počtu 1+4 k nahlášené dopravní nehodě dvou osobních automobilů bez uvedeného počtu zraněných osob na silnici I. tř. č. 21 nad obcí Dolní Žandov.

Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů, kdy jedno vozidlo bylo sjeté v poli-se zraněním jedné osoby a nedocházelo k úniku provozních náplní. Druhé vozidlo se nacházelo na komunikaci, se zraněním řidičky, která byla zaklíněná uvnitř havarovaného vozidla a byla v péči ZZS Cheb. Dále byl na místě přítomen ředitel HZS ÚO Cheb a velitel HZS stanice Cheb, kteří projížděli kolem místa dopravní nehody.

Jednotka JSDH Dolní Žandov byla na pokyn ředitele HZS ÚO Cheb určena k vyproštění zraněné osoby pomocí hydraulických vyprošťovacích nástrojů. Dále jednotka provedla protipožární zabezpečení a zaklínování vozidla proti pohybu. V průběhu vyprošťování se na místo dostavila jednotka HZS KVK stanice Mariánské Lázně a společně se podíleli na vyproštění zraněné osoby a naložení pacientky do vozidla ZZS.

Také provedla jednotka posyp uniklých provozních náplní a po dohodě s velitelem družstva ze stanice Mariánské Lázně se JSDH Dolní Žandov v 13:49 vrací zpět na základnu.

Zasahující jednotky:

  • HZS Cheb – CAS 20 IVECO
  • HZS Mariánské Lázně – CAS 20 MAN
  • JSDH Dolní Žandov CAS 24 Š706

www.sdhdolnizandov.estranky.cz

Sdílet