Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při železniční nehodě v Odrách byly zraněny dvě děti, řidičku museli vyprostit hasiči

O velkém štěstí může hovořit matka dvou dětí ve věku tří let a šesti měsíců, která s nimi jela v pondělí 13. 1. 2014 ráno po osmé hodině osobním automobilem Peugeot Partner přes nechráněný železniční přejezd bez světelné signalizace u stanice Odry-Loučky (okres Nový Jičín) a srazila se s drezínou.

Auto nakonec zůstalo zapasováno v úzké škvíře mezi drezínou a nástupištěm železniční stanice. Uvnitř zůstala zaklíněná řidička. Společně ji vyprošťovaly pomocí hydraulických nástrojů dvě jednotky hasičů – profesionální ze stanice HS MSK Bílovec a dobrovolní hasiči z Oder. „Byli jsme připraveni na nejhorší. Jaké bylo naše překvapení, když s námi žena komunikovala a její zranění nevypadala nijak vážně,“ poznamenal velitel hasičského zásahu z Bílovce.

Ve vraku vozidla zůstala zaklíněná šestadvacetiletá žena, kterou bylo nutno vyprostit. Pacientka byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. Utrpěla středně těžké poranění dolní končetiny. Po poskytnutí nezbytné péče byla přepravena do novojičínské nemocnice a předána na tamní chirurgické ambulanci.

Posádkami záchranné služby byly ošetřeny také dvě děti, chlapci ve věku šesti měsíců a tří let, kteří rovněž ve vozidle cestovali. Z nehody vyvázli s drobnými poraněními a také oni byli po prvotním ošetření transportováni do nemocnice v Novém Jičíně.

řekl nám tiskový mluvčí zdravotníku PhDr. Lukáš Humpl

Ještě před příjezdem hasičů zdravotníci ze ZZS MSK vytáhli z vraku auta obě malé děti – bez viditelných známek zranění. Pro jistou ale putovaly sanitkou do nemocnice na pozorování.

Vyproštění vraku auta z kolejiště a úklid měli na starosti oderští hasiči a jednotka drážních hasičů (SŽDC).

Foto: Drážní inspekce, HZS SŽDC a HZS MSK

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet