Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda letadla u Nepomuku

Tento víkend v Plzeňském kraji se určitě zapíše jako nejtragičtější víkend do statistik. Po třech mrtvých osobách, které zahnuly při dvou silničních dopravních nehodách, přibyly další dvě oběti, tentokrát pro změnu letecké nehody.

Událost po jedenácté hodině dopoledne dnes 3. 6. 2007 oznámil občan, který zahlédl padající letadlo u Nové Vsi u Nepomuku. Jak mimo jiné uvedl, objevil se bezprostředně po dopadu kouř. Jelikož bylo velmi těžké určit přesně místo dopadu stroje, byl povolán Krajským operačním střediskem HZS v Plzni vrtulník Letecké pátrací a záchranné služby Armády ČR z letiště Plzeň-Líně. Vrtulník letadlo objevil a předal hasičům souřadnice místa jeho dopadu. Spolu s tímto vrtulníkem byl na místě také vrtulník Letecké záchranné služby Plzeň–Líně.

Bylo potvrzeno, že na místě jsou dvě usmrcené osoby a že letadlo doutná. Malé letadlo spadlo na louku mezi lesy severně od obce Nová Ves u Nepomuku. Přístupová cesta na místo je velmi špatná. Zasahující profesionální hasiči z Nepomuku a dobrovolní hasiči z Kasejovic spolu s policií ČR ohraničili místo nehody a dohasili doutnající zbytky letadla. Na místo jede Úřad pro vyšetřování leteckých nehod z Prahy a je tam také výjezdová skupina PČR. Jak k události došlo se šetří. Zatím není znám typ letadla, ani odkud a kam letělo.

Ilustrační foto: www.mvcr.cz

por. František Vaško
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-
Sdílet