Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto urazilo plynovou přípojku

Dne 3. 6. 2007 v 04:10 byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v Prostřední Bečvě. Na místo vyjela jednotka hasičů města Rožnova pod Radhoštěm a později byla na místo přivolána jednotka HZS z Kroměříže se speciálním vyprošťovacím vo­zem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta a k poškození plynové přípojky u cesty.

Po průjezdu zatáčkou havaroval řidič s vozem do plynové přípojky, kterou poškodil. Přípojka se nedala zastavit běžnými prostředky a plyn unikal do okolí. Místo dopravní i plynové havárie bylo vyhrazeno bezpečnostní páskou a na místo byla povolána havarijní služba plynařů.

Po příjezdu plynařů bylo zjištěno, že unikající plyn půjde zastavit až po nadzvednutí havarovaného auta. Velitel zásahu si proto nechal na místo vyslat jeřáb, který byl operačním důstojníkem vyslán z Kroměříže. Do příjezdu vyprošťovacího vozu museli pracovníci energetické společnosti odpojit vedení nad havárií a uvolnit prostor pro práci ramene jeřábu.

Při jízdě k zásahu měl vyprošťovací vůz defekt, který se podařilo urgentně opravit za pomoci dalšího výjezdu hasičů města Rožnova pod Radhoštěm. Jeřáb tak na místo havárie dorazil krátce před osmou hodinou ranní. Po ustavení jeřábu bylo vozidlo z přípojky odstraněno a plyn byl uzavřen.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-
Sdílet