Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm nových sirén

Sedm nových elektronických sirén určených pro varování a vyrozumění obyvatelstva zřídil Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje v průběhu první poloviny letošního roku na několika vytipovaných místech měst a obcí našeho kraje.

Jedná se o místa v záplavových územích, místa s velkou koncentrací obyvatelstva nebo místa s možným únikem nebezpečné látky. Instalací nových sirén došlo ke zkvalitnění varování a informování obyvatelstva před hrozícími mimořádnými událostmi.

Prvních dvou sirén se dočkalo město Jilemnice, kde je jedna siréna nainstalována přímo v centru města a druhá se nachází v areálu podniku Cutisin s.r.o. Další dvě jsou umístěny v Liberci na budově nákupního komplexu Nisa centrum a v areálu Teplárny Liberec a.s. Zbývající tři sirény byly umístěny do ulice Sokolí v Jablonci nad Nisou na budovu školy, na budovu internátu Uranových dolů v ulici 28. října v České Lípě a do areálu společnosti Monroe Czechia s.r.o. v Hodkovicích nad Mohelkou.

Ve středu 6. června 2007 ve 12:00 hod. bude probíhat pravidelná zkouška sirén, která probíhá každou první středu v měsíci. Zkouška slouží k ověření funkčnosti systému varování a vyrozumění obyvatelstva při mimořádných událostech. Obyvatelé v blízkosti Teplárny Liberec budou moci v tuto středu poprvé slyšet zvuk nové elektronické sirény, jejíž zkouška bude mít i verbální doprovod – „zkouška sirén“.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet