Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dětský den s hasiči

Když jsem se v sobotu 2. června ráno probudila, pršelo a bylo zataženo. Na dnešní den byl připraven program pro děti. Vypadalo to velmi zle. Ale suchdolští hasiči se nedali ničím zaskočit a začali s přípravami na zábavné dopoledne.

Čím víc se blížil začátek, tím víc se začalo vyjasňovat, nakonec vykouklo i sluníčko. Nejprve své umění divákům předvedli malí i velcí modeláři s radiově řízenými auty na krosové dráze. Kluci, holky, ale i mnozí tatínkové si mohli prohlédnout z venku i zevnitř vyřazenou vojenskou techniku, kterou dovezl sběratel pan JUDr. Křen. Vedle na trávníku zatím probíhala ukázka výcviku služebních psů Městské policie Praha. To už se na Suchdolské náměstí dostavil Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy, který předvedl záchranu osob pomocí lezecké techniky a záchranu osob z havarovaného vozidla pomocí vyprošťovacího zařízení. V závěru jsme mohli vidět i hašení vozidla, které se po nehodě vzňalo.

Během dopoledne si děti mohly ověřit svou dovednost tím, že si zkoušely stříkání na terče, proběhnutí si slalomu, chůzi na chůdách, jízdu na šlapadle a další hry, za které vždy obdržely drobné odměny v podobě bonbonů nebo různých drobností. Po celou dobu dětského dne si všichni návštěvníci také mohli prohlédnout i osahat vystavenou hasičskou techniku.
A protože kolem poledne se na nás už smálo sluníčko, za mohutného výskotu dětí se na trávníku objevila obrovská hromada pěny a vodotrysk, kterým byl celý den dětí ukončen.


Zuzana Kučerová

Fotografie z dětského dne máte zde.

-wap-
Sdílet