Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvanáctiletou dívku srazil v Třinci automobil, do nemocnice byla přepravena v umělém spánku

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v pondělí 13.1. odpoledne u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Po půl čtvrté byl krajskému operačnímu středisku ZZS nahlášen střet automobilu s chodcem v Třinci – Neborech. Na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z třineckého stanoviště a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy, kterému vyrazili zajistit přistání na místě události hasiči.

Dvanáctiletá dívka byla po střetu s vozidlem v přímém ohrožení života. Utrpěla vážná zranění hlavy s podezřením na poranění mozku. Zasahující lékař pacientce zajistil dýchací cesty, uvedl ji do umělého spánku a připojil k umělé plicní ventilaci. Záchranáři z pozemní posádky spolu s leteckými záchranáři zahájili podávání léků, uložili postiženou do vakuové matrace, zajistili ji krčním límcem a provedli další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče.

Transport do zdravotnického zařízení zajistil vrtulník LZS, který dívku šetrně dopravil do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Letečtí záchranáři pacientku předali do péče týmu urgentního příjmu.

Sdílet