Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár horské roubenky

Dne 4. 6. 2007 je v 15:21 vyhlášen poplach dálkovým spouštěním sirény. Je nahlášen požár roubenky ve Svobodě nad Úpou. Kouř je vidět 10 kilometrů od místa události. Naše cisterna vyjíždí v počtu 1+3 a na místě události je jako první.

Poté následuje náš dopravní automobil (JSDH Horní Maršov) a jednotky HZS Trutnov, JSDH Svoboda nad Úpou a JSDH Mladé Buky. Po příjezdu na místo šlehají plameny ze štítu a střechy. Je okamžitě nasazen vysokotlaký proud, který je tažen do domu a 2 proudy C na hašení z venku. Podkroví roubenky je celé v plamenech a zahalené v kouři a je použita dýchací technika.

Z venkovní části se současně obnažuje část prohořelé střechy pomocí motorové pily a je nasazena přetlaková ventilace. K doplňování cisteren slouží potok v blízkosti s plovoucím čerpadlem a jeden hydrant. Po uhašení viditelných plamenů se přistupuje k rozebíraní stěn a současnému dohašování v podkroví, které bylo celé ze dřeva. Po téměř dvou hodinách byly jednotky odvolány a na místě zůstala pouze místní jednotka.

Při tomto zásahu byl zraněn lehce náš člen jednotky, který zasahoval od úvodu u vysokotlakého proudu – opařen na ramenou. Dále došlo k poškození jedné zásahové přilby, která se seškvařila, ke zlámání vrtulí a ochranného plechu u přetlakového ventilátoru, seškvaření zorníku u masky k dýchací technice a poškození 3 hadic. Děkuji panovi Miláčkovi za poskytnutí části fotografií.

Za JSDH Horní Maršov Soptik-HM

Foto Soptik-HM

Více na : www.hasicihornimarsov.cz.

-wap-
Sdílet