Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Louňovicích hořela část přístavku a dílny u rodinného domu, škoda je 200 tisíc korun

Dne 13. ledna krátce po půl osmé přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru rodinného domu v obci Louňovice na Praze východ.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz, CAS 32 Tatra 815 a VEA Škoda Fabia, posílená o jednotky SDH Mukařov s technikou CAS 20 Tatra Terrno a SDH Tehovec s technikou CAS 24 Man.

Po příjezdu na místo, bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o požár přístavku a dílny u rodinného domu, který je požárem zcela zasažen. Hasiči v dýchací technice požár pomocí tří C proudů a jednoho vysokotlaku požár lokalizovali krátce před osmou hodinou.

Hasiči dále pomocí termokamery dohledali skrytá ohniska požáru a postupně požár dohasili. Úplná likvidace požáru byla ohlášena velitelem zásahu krátce před půl desátou. Škodu majitel objektu odhal na 200 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit hodnoty za 5 milionů korun. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování příslušníku ZPP a Policie ČR.

Sdílet