Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči změřili síly v požárním sportu

Areál odborného učiliště požární ochrany v Brně-Líšni a stadion Univerzity obrany v Brně-Pisárkách byly dějištěm VII. ročníku společné krajské soutěže v požárním sportu družstev Hasičských záchranných sborů Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.

Členové jedenácti devítičlenných družstev ze všech okresů obou krajů se utkali v běhu na 100 metrů s překážkami, ve výstupu na cvičnou věž a v požárním útoku.
V celkovém hodnocení všech tří disciplin byli úspěšnější hasiči z Kraje Vysočina. Prvenství patřilo družstvu územního odboru HZS v Jihlavě, na druhém místě se umístili hasiči z územního odboru HZS Třebíč, třetí místo vybojovali reprezentanti územního odboru HZS Blansko. Hasiči z Blanenska současně zvítězili v krajském hodnocení družstev z Jihomoravského kraje. Tým z Blanenska vyhrál běh na 100 metrů s překážkami a výstup na cvičnou věž. V požárním útoku pak obsadil šesté místo. Blanenští hasiči byli úspěšní i v hodnocení jednotlivců. V běhu na 100 metrů s překážkami obsadili Vlastimil Wilder a Marek Jarůšek druhé a třetí místo v konkurenci 99 závodníků, Marek Jarůšek byl druhý ve výstupu na cvičnou věž a vyhrál v hodnocení dvojboje jednotlivců. Vítězné týmy z obou krajů postupují do republikového finále soutěže v požárním sportu, které bude v červenci v Olomouci.


Celkové pořadí družstev územních odborů HZS Jihomoravského kraje:
1. Blansko
2. Brno
3. Vyškov
4. Znojmo
5. Hodonín
6. Břeclav


Celkové pořadí družstev územních odborů HZS Kraje Vysočina:
1. Jihlava
2. Třebíč
3. Pelhřimov
4. Havlíčkův Brod
5. Žďár nad Sázavou

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet