Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž okrsku 19

Přinášíme vám informace ze soutěže okrsku 19 bývalého okresu Kutná Hora v Dolní Pohledi. Člověk si jistě řekne, že je to další z mnoha podobných akcí, ano, samozřemě je, ale zde se závodí s trochu jinou technikou…

Okrsek 19, býv. okres Kutná Hora, tvoří sbory Pertoltice, Hranice, Dolní Pohleď, Vlastějovice, Kounice, Volavá Lhota, Slavošov a pravidelně přijíždí ještě Hodkov.
O pořádání soutěže se sbory pravidelně střídají, minulý rok SDH Vlastějovice uspořádal soutěž na břehu Sázavy se sáním z řeky, což dnes soutěžní stroje nedokážou.

Vybavení sborů je také různorodé, někteří mají jen přívěs s PS 8 nebo 12 a tahají ho traktorem, Volavá Lhota vlastní DS 16, která má však neoriginální motor ze Š 1203. SDH Hranice používá od armády převedený valník P V3S, SDH Pertoltice vlastní AS 16 IFA z roku 1976 původně u SDH Dolní Měcholupy, vlastějovičtí hasiči pak v letošním roce zakoupili CAS 25 Š 706 z roku 1983 a hned se trambus osvědčil při požáru v obci. Vzhledem k rozdílnosti stříkaček nemůže být o regulérnosti řeč, ale hasičům to nevadí, důležité je ukázat široké veřejnosti funkčnost strojů a to se povedlo.

Pro Požáry.cz Jiří Voříšek, SDH Dolní Měcholupy

-wap-
Sdílet