Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celkem sedmnáct jednotek pátralo na Uherskohradišťsku po zmizelém seniorovi, nalezen byl bez známek života

V pátek 17. ledna o půl šesté večer přijali policisté oznámení o pohřešování jednaosmdesáti­letého muže z obce Salaš na Uherskohradišťsku. Starý muž odešel někdy kolem jedné hodiny po poledni z domu a nevrátil se. Jeho blízcí jej začali hledat v okolí domu a vesnice. Navečer pak oznámili pohřešování policii.

Na místo vyjelo pětadvacet policistů a přes sedmdesát hasičů, jak profesionálních, tak dobrovolných ze sedmi obcí v okolí. Celkem sto lidí a sedm služebních policejních a hasičských psů pátralo v obci a okolních lesích. Pátrání probíhalo celou noc, bohužel bez kladného výsledku.

Hledaný muž měl ve zvyku pohybovat se jen v blízkém okolí obce, kam rád chodil do lesa na menší procházky pro klestí. Pohřešovaný muž se při chůzi opíral o hůl, kterou měl vyrobenu ze zbytku dřevěné hokejky. Podle zjištěných informací byl Karel Hrdina viděn naposled svědkem ve 13:45 na začátku obce Salaš ve směru k Velehradu, tedy poblíž svého domova.

Od sobotního rána v pátrání pokračovalo přes dvacet policistů a na šedesát hasičů a zhruba dvacet místních dobrovolníků. Pohřešovaný muž byl nalezen po deváté hodině ráno mladým mužem z obce v lesním porostu za Salaší. Podle prvotního ohledání nedošlo k úmrtí cizím zaviněním.

Celkem se na akci podílelo 17 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, do akce byli zapojeni také kynologové.

kpt. Pavel Řezníček, Ing., HZS Zlínského kraje

Policisté nařídili provést pitvu, která určí přesnou příčinu smrti. Všem lidem, kteří se zapojili do pátrací akce, patří velký dík!

por. Mgr. Aleš Mergental
Policie ČR

Sdílet