Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička na Kolínsku nabourala do nabouraných vozidel, po vystoupení ji srazil další vůz; nepřežila

U obce Kořenice na Kolínsku zasahují dvě jednotky hasičů u nehody, která skončila tragicky. Nejprve se střetla dvě vozidla, do nich narazila další, poškozeno bylo také vozidlo záchranné služby. Celkem bouralo osm vozidel, jedna osoba nehodu nepřežila. Na místě zasahují profesionální hasiči z Kolína a drážní hasiči z Nymburku.

Záchranáři na místě vyšetřili dvě děti, které chtěli převézt na kontrolu do kolínské nemocnice. Když měli záchranáři obě děti naložené v sanitce, příjíždějící řidička v osobním voze narazila do jednoho ze stojících automobilů. Když vystupovala z auta, srazil jí další přijíždějící vůz.

Náraz odmrštil i naší sanitku na signalizační značení u vlakového přejezdu. Dispečink na místo okamžitě vyslal další sanitní vůz a lékaře ve voze rendez-vous z Kolína. Záchranáři, kteří byli na místě a celou nehodu viděli, okamžitě běželi pomoci sražené ženě, ta utrpěla mnohočetná těžká zranění a nejevila známky života. Přes půl hodiny prováděli resucitaci.

Zraněnou ženu se však nepodařilo oživit a lékař konstatoval smrt. Nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl. Děti byly přeloženy do druhého sanitního vozu a převezeny do kolínské nemocnice k vyšetření po dopravní nehodě. Na stanoviště kolínské záchranné služby byl poslán záložní sanitní vůz. Celou situaci na místě komplikovalo náledí.

Tereza Vojtová, ZZS Středočeského kraje

Sdílet