Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda u Bílé na Frýdecko-Místecku si vyžádala zásah hasičů ze dvou států

Posádky zdravotnické záchranné služby vyjížděly v sobotu 18.1. k vážné dopravní nehodě na Frýdecko-Místecku. Po čtrnácté hodině bylo operační středisko ZZS MSK informováno o nehodě automobilu na silnici poblíž hraničního přechodu Bílá/Klokočov se dvěma zraněnými.

Na místo operátoři vyslali posádku rychlé zdravotnické pomoci z Frýdlantu nad Ostravicí a skupinu rendez-vous z Frýdku-Místku. Ze Slovenské republiky zároveň vyjela další zdravotnická posádka ze stanoviště Čadca. Hasiči byli vysláni ze stanice Frýdek-Místek a slovenské Turzovky.

Záchranáři ošetřovali dva účastníky nehody, jejichž automobil skončil po havárii pod srázem.

Dvaatřicetiletý muž byl v bezvědomí a jeho život se nalézal v přímém ohrožení. Zasahující lékař zjistil, že pacient utrpěl poranění hlavy a mozku, také dolní končetiny. Bylo nutno zajistit jeho dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci. Posádky postiženého uložily do vakuové matrace a zajistily další potřebné úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče. Po přípravě k transportu byl muž přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

S lehkým poraněním byl ošetřen také třiatřicetiletý muž slovenské národnosti. Toho si převzala posádka RZP z Čadce a následně jej transportovala do nemocnice na Slovensku.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet