Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vytahovali z vody auto i s mladíkem

Nehezké vzpomínky bude mít na noc z pátku 8. 6. 2007 na sobotu 9. 6. 2007 skupina asi dvou desítek mladých lidí zhruba ve věku od 20 do 25 let, která se bavila v oblasti revitalizovaných kališť Dolu ČSM v Karviné-Loukách.

Jeden z účastníků zábavy vjel z dosud nezjištěných příčin do hlubokého potoka mezi dvěma kališti se Škodou Favorit a nakonec jej museli zachraňovali karvinští profesionální hasiči.

Potok, v němž vozidlo skončilo, byl asi deset metrů široký a dva a půl metru hluboký. Někteří účastníci „mejdanu“ se nejdříve pokusili pětadvacetiletého muže vytáhnout z auta sami, když se pod hladinu potápěli. To se jim nepodařilo, proto zavolali jednu hodinou po páteční půlnoci hasiče.

Z karvinské stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ihned vyjel rychlý záchranný automobil a cisternová automobilová stříkačka. Na místo byl povolán také automobilový jeřáb. Ten favorita přizvedl, hasiči z něj rychle mladého muže vytáhli a začali jej oživovat. Pak jej předali týmu Rychlé záchranné služby a pomohli jej naložit do sanitky, která jej odvezla do nemocnice. Favorit byl zcela vytažen na břeh.

Událost byla nahlášena Policii ČR, která si místo nehody převzala. Hasiči nemají informace o aktuálním zdravotním stavu zachráněného mladíka.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet