Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CoreFit® je cvičení pro hasiče, které pomůže při zásahu nebo na TFA

Vybíháte do desátého patra ověšení dvaceti, třiceti kilogramy a tady práce teprve začíná. Zvedání, přenášení a tahání všeho možného, přelézání, prolézání, pohyb po čtyřech, to všechno v dost nestandardních podmínkách.

CoreFit® je kondiční trénink pro hasiče sestavený bývalým profesionálním hasičem a dlouholetým kondičním trenérem. Propojuje 10 let zásahových zkušeností a 15 let trenérské praxe. Je o jednoduchých a praktických postupech. Žádné nažehlené fitness dobré možná ve světě kolem počítačů a módních trendů, žádný fanatický hon za „umělými“ siláckými výkony v tělocvičně a iluzí „drsoně“ díky čince nad hlavou.

Ale realistický a praxí prověřený přístup k tréninku se skutečnými výsledky pro skutečný život plný skutečných zážitků. Jednoduše naučitelné cviky, které vycházejí z přirozených pohybů v souladu se stavbou lidského těla. Jednoduchý program tréninku zaměřený na to, co v praxi potřebujeme.

Stačí 45 minut každý třetí den, 2 × 2 metry prostoru, CoreFit bag a kettlebell.

Veškeré podrobnosti o cvičení i jeho autorovi naleznete na webu www.corefit.cz.

Před pár lety, když jsem tuto metodiku sestavoval, jsem měl jasný cíl: propojit výkonnost pro reálné situace a zdraví pohybového aparátu v jednom cvičení, nabídnout lidem trénink s minimálními nároky na čas, prostor či vybavení, ale s maximálními výsledky.

Není cílem učit se cvičit, ale pomocí cvičení se učit hýbat. Znát a dodržovat zásady pro zdraví a výkonnost – pod zátěží a v plných otáčkách. Nejde tedy o trénink samotný, ale o to, co po něm dokážeme.

Žijeme pro zážitky a věříme na realitu. K tréninku se skutečnými výsledky potřebujeme vědět CO cvičit, JAK to cvičit správně, sestavit vhodný tréninkový program a chápat, proč tak cvičit! S tím Vám v CoreFitu pomůžeme.

uvádí autor cvičení, jehož jméno záměrně (viz dále) nezveřejňujeme

Soutěž o volný vstup na seminář a CoreFit bag v ceně 1.300 Kč

Vylosováni byli: Jan D., Barbora Š. a Václav P.

Nejbližší seminář se uskuteční v neděli 2. března 2014 v Praze, v tělocvičně ZŠ Chvaletická (Chvaletická 918), Praha 9 – Lehovec mezi patnáctou a sedmnáctou hodinou.


Říkáte si: dřep, to umí každé malé dítě, ale ouvej. Pokud chcete cvičit správně, musíte se správně postavit, srovnat si tělo – a to už je problém. Málokdo totiž chodí zdravě.

Ke cvičení s Dollym jsem se dostala přes naše hasiče. Někteří totiž začali cvičit už dříve, další se přidávají v posledním měsíci. Dolly jako bývalý hasič HZS hl. m. Prahy zde má pochopitelně stále svoje kamarády a známé. Cviky vymyslel právě pro ně. Já jako zvědavá ženská jsem se samozřejmě musela úvodního seznámení s corefitem taky zúčastnit.

Překvapilo mě, jak jednoduché cviky mohou být složité na správné provedení. A taky skutečnost, že sestava je sice určená pro hasiče-chlapy, ale s pytlem s menší zátěží mohou cvičit i ženy, a to neméně efektivně.

A co jsem si ze cvičení odnesla? Každé ráno, když čekám na autobus, rovnám si tělo – nohy rozkročené na šíři pánve, kolena ve směru špiček, podsadit pánev, ramena dozadu a dolů a hlavu vzpřímeně jako loutka. Jedna soustava cvičení a tolik názorů. Nezbývá, než se přesvědčit a začít cvičit.

tisková mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová

Sdílet