Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru v odsávání průmyslového objektu v Jablonném v Podještědí vyjelo pět jednotek

Pět jednotek hasičů dnes zasahovalo u požáru v odsávacím zařízení průmyslového objektu v ulici Švermova v Jablonném v Podještědí. Požár byl ohlášen ve 13:29 hodin přes tísňovou linku 112. Na místo se dostavily jednotky z druhého stupně požárního poplachu – profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí, Liberce, posíleni dobrovolnými kolegy z Jablonného v Podještědí, Rynoltic a Jablonného v Podještědí – Postřelné.

Ještě před příjezdem jednotek bylo z výrobní haly na broušení bižuterie evakuováno do třiceti lidí. Zaměstnanci se snažili nejprve požár uhasit svépomocí přenosným hasicím přístrojem, ale nepodařilo se jim to. Hasiči v dýchací technice požár zlikvidovali vysokotlakým proudem, hasilo se i z vnějšku objektu, kde byl k potrubí snazší přístup. Požár zasáhl délku odhadem deseti metrů odvětrávacího potrubí a po zlikvidování plamenného hoření ho hasiči ještě dlouho ochlazovali a kontrolovali termokamerou jeho teplotu. Po 15. hodině se jednotky začaly vracet na základny.

K požáru došlo v důsledku technické závady v odsávacím zařízení, kde se vznítila hořlavá kapalina. Výše škody je zatím v šetření.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet