Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Včasný zásah majitele zachránil celý rodinný dům v Bystřici pod Hostýnem, hořela televize

V 07:29 hodin byl na tísňovou linku krajského operačního střediska zlínských hasičů oznámen požár stolku v obývacím pokoji rodinného domu na ulici A. Bartoše v Bystřici pod Hostýnem. Podle oznamovatel byl požár již uhašen a výjezd jednotky hasičů nebyl nutný.

O události byl informován vyšetřovatel požárů z Kroměříže, který bezprostředně po oznámení vyjel na místo.

Od majitele objektu pak bylo zjištěno, že po probuzení zaregistroval kouř a následně i plameny, kterými byl zasažen televizní přijímač a stolek, na kterém byl televizor postaven. Majitel okamžitě odpojil televizor z rozvodu elektroinstalace a po uhašení ho vynesl z objektu.

Svým rychlým zásahem tak zabránil dalšímu rozvoji požáru a rozšíření plamenů na hořlavé materiály v interiéru obývacího pokoje a pravděpodobně i další části domu. V případě dalšího šíření požáru mohlo také dojít k zasažení interiéru objektu toxickými zplodinami hoření, které mohly jeho majitele ohrozit na zdraví, v případě spánku i na životě.

Za požárem, který podle prvotního odhadu způsobil škodu ve výši asi 75 000,– Kč, stála s největší pravděpodobností technická závada elektroinstalace zánovního televizoru, který byl v době vzniku události v tzv. pohotovostním režimu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet