Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dětského pokoje

Dva pondělní případy HZS Libereckého kraje. Nejdříve zasahovali u požáru lesa a poté hasili požár dětského pokoje

Špatně uhašený ohýnek zapálil les

V pondělí 11. června 2007 krátce po čtrnácté hodině byl zaznamenán požár lesa v části Heřmanice v Podještědí obce Jablonné v Podještědí. Na místo lesního požáru byly vyslány tři jednotky požární ochrany, profesionální i dobrovolní hasiči z Jablonného v Podještědí a dobrovolní kolegové ze Cvikova se čtyřmi cisternovými vozy.
Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že je ohněm zasažena hrabanka a lesní porost na ploše asi 15 × 40 metrů. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 15:20 hod. a krátce před sedmnáctou hodinou uhasit. Poté bylo požářiště předáno revírníkovi lesa.
Příčinou vzniku požáru bylo rozšíření ohně z špatně uhašeného ohniště po táboření neznámých osob.

Požár dětského pokoje
Požár podkroví poloroubeného rodinného domku v ulici Nábřežní v Zákupech byl na linku tísňového volání 112 ohlášen v pondělí 11. června 2007 v 17:00 hod. Operační důstojník HZS LK na místo ihned vyslal profesionální hasiče z České Lípy a jednotky SDH obcí Mimoň a Zákupy s pěti cisternovými vozy.
Po příjezdu k domku hasiči průzkumem zjistili, že požár vznikl v podkrovní místnosti, kde se nacházel dětský pokoj, a zasáhl plochu přibližně 4 × 4 metry. V době vzniku požáru byli majitelé venku na zahradě. Požár se hasičům podařilo zcela uhasit v půl sedmé večer.
Příčina vzniku požáru je momentálně v šetření. Podle vyšetřovatele HZS LK jsou zatím zvažovány dvě varianty – technická závada na elektroinstalaci nebo hra dětí s otevřeným ohněm. Požárem bylo poškozeno především interiérové vybavení dětského pokoje. Podle odhadu vyšetřovatele hasičů vznikla požárem přímá škoda ve výši 200 tisíc korun. Majetek v hodnotě jednoho milionu se hasičům podařilo uchránit.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje


-kuw-
Sdílet