Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě třetí utopený mladík

Jen co se jednotka hasičů ze stanice Ostrava-Fifejdy vrátila na základnu po nalezení těl dvou utonulých mladíků v Odře v Ostravě-Přívoze a připravila techniku do dalších zásahů, musela v úterý 12. 6. 2007 odpoledne vyjet na žádost Policie ČR k vytažení třetího utonulého člověka.

Tentokrát se utopená osoba nalézala na Antošovických jezerech mezi ostravskými částmi Antošovice a Koblov.

Mladík mezi 20 a 30 lety byl pohřešován už od nedělního večera. Na břehu bývalé oblíbené nudistické pláže, kde se ale dnes staví dálnice D47, se našlo jen jeho tričko a tenisky. Potom se jej snažili najít ve vodě policejní potápěči, ale bez úspěchu. Vyplavání lidského těla na hladinu oznámil v úterý odpoledne muž, který bydlí u jezer v karavanu a od začátku pátrání často a bedlivě pozoroval hladinu dalekohledem.

Hasiči (ze stanic HZS Moravskoslezského kraje Ostrava-Fifejdy a Slezská Ostrava) tělo mladíka vytáhli pomocí člunu na břeh a předali Policii ČR. Jde tedy o třetího utonulého, se kterým během úterního odpoledne ostravští profesionální hasiči vypomáhali. Od prvního zásahu bylo místo vzdáleno 5 až 6 km vzdušnou čarou.

Ilustrační foto: HZS Plzeňského kraje

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet