Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Novém Hrozenkově hasiči bojují s požárem chaty, uvnitř hledali jejího uživatele

V 06:52 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů ve Zlíně oznámen požár chaty u obce Nový Hrozenkov na Vsetínsku. Operační důstojník vyslal na místo hlášené události profesionální hasiče ze stanice Vsetín, které současně posílil i jednotkami dobrovolných hasičů obcí Halenkov, Karolinka a Nový Hrozenkov.

Po příjezdu první jednotky hasičů bylo upřesněno, že se jedná o požár stavení o půdorysu asi 5 × 7 m v lokalitě údolí říčky Lušová. Větší část stavení již byla požárem zcela zničena, plameny se rozšířily na střechu a pod ní uložené seno.

Část stavení byla využívána jako chlév, ze kterého se hasičům podařilo zachránit dvě hospodářská zvířata. Jak bylo také zjištěno, objekt měla obývat jedna osoba. Tu se hasičům doposud nepodařilo nalézt.

V 08:39 hodin se jednotkám podařilo požár dostat pod kontrolu a velitel zásahu ohlásil jeho lokalizaci. Jednotky dále prohledávají požářiště a pátrají po osobě uživatele. Na místo by se měl také dostavit majitel objektu.

V 09:48 hodin byl požár zcela likvidován. Po příjezdu majitele objektu bylo také upřesněno, že žádná jiná osoba stavení nevyužívala. Podle prvotního odhadu způsobil požár škodu ve výši asi 450.000,– Kč.

Příčinu vzniku požáru zjišťují na místě události vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. K ohledání požářiště byl povolán také policejní psovod se psem pro zjištění přítomnosti hořlavých kapalin.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet