Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tatra se opřela o sloup telefonního vedení, hasiči vyprostili vozidlo i s přepravovaným betonem

Krajnice vozovky neudržela dnes před osmou hodinou ranní nákladní vozidlo Tatra 815 8 × 8 přepravující beton. Vozidlo následně sjelo do příkopu u komunikace, kde zůstalo silně nakloněno a jeho převrácení zabránil betonový sloup telefonního vedení.

O vzniku události bylo krajské operační středisko ve Zlíně informováno v 07:45 hodin. Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči stanice Slavičín, současně s jejich dobrovolnými kolegy.

Po příjezdu na místo potvrdil velitel zásahu prvotní informace od oznamovatele. Hasiči zajistili prostor nehody a vozidlo proti samovolnému pohybu a převrácení. Následně byl velitelem povolán automobilní jeřáb profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice. Před jeho příjezdem bylo s majitelem havarovaného vozidla domluveno přeložení betonu do druhého domíchávače a následné vyproštění havarované Tatry.

Po příjezdu jeřábu hasičů rozhodl velitel zásahu o vyproštění domíchávače za pomocí dalšího nákladního vozidla a to ještě před přeložením vezeného betonu. To se hasičům následně také podařilo a Tatra byla vytažena zpět na vozovku.

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění osob, ani vzniku větší materiální škody. Příčina nehody je v šetření policistů, kterým hasiči po vyproštění vozidla předali místo události.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet