Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě tří osobních vozidel u Nažidel zemřela jedna osoba, další byla těžce zraněna

Policisté, hasiči i zdravotníci museli vyjet k řešení dopravní nehody na silnici I/3, v katastru obce Bujanov, v místě u Nažidel. Zde bohužel došlo k tragické dopravní nehodě,

Podle dosud zjištěných skutečností, řidič osobního vozidla Ford Focus C – Max, jedoucí od Dolního Dvořiště na Kaplici, který za sebou táhl přívěsný vozík s nákladem stavebního dřeva, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a sklonu komunikace. Tím se vozidlo stalo neovladatelné a vjelo do protisměru, kde se čelně střel s protijedoucím osobním vozidlem značky Škoda Felicia.

Po nárazu skončilo vozidlo Ford mimo komunikaci na levém boku a vozidlo Škoda ve svém jízdním pruhu. Následně do přívěsného vozíku narazilo vozidlo Nissan Navara, jedoucí za Škodou Felicia. Těžkým následkům zranění na místě podlehl řidič Škody a velmi těžce se zranila spolucestující vedle něj.

Na místě zasahovaly všechny výše uvedené složky Integrovaného záchranného systému. Provoz na komunikaci byl zcela uzavřen na více jak pět hodin, kdy se tvořily kolony až za hranice České republiky.

U nehody zasahovali hasiči ze stanice Kaplice, zajistili havarovaná vozidla proti požáru a zlikvidovali únik provozních kapalin.

nprap. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet