Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana přiopilé sebevražedkyně

Rychlá reakce havířovských profesionálních hasičů napomohla v úterý 12. 6. 2007 večer tomu, že čtyřiačtyřicetiletá žena z Havířova-Šumbarku dnes není po smrti, respektive nemá žádné zdravotní následky.

V úterý se totiž pod vlivem alkoholu či léků pokusila skočit z balkonu ve výšce zhruba sedmi metrů a hasiči jí v tom na poslední chvíli zabránili.

Podivné počínání ženy jen v tričku a kalhotkách na balkoně oznámila na operační středisko hasičů krátce před osmnáctou hodinou servírka restaurace s venkovní zahrádkou pod balkonem nebo návštěvnice stejné restaurace. Na místo vyrazila jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze zdejší stanice i s automobilovou plošinou.

Po příjezdu na místo se jeden z hasičů pokoušel s paní na balkóně hovořit, hasiči také připravili nastavovací žebřík, ale kvůli obavám z poplašení ženy jej měli ukrytý. I tak začala žena přelézat hrazení balkonu na vnější stranu.

Hasiči proto ihned vnikli do bytu po vykopnutí dveří, velitel družstva chytil a obejmul sebevražedkyni stojící již na vnější straně balkonu přes paže a stáhl ji zřejmě v poslední chvíli před zamýšleným skokem zpět dolů. Pak ji hasiči předali Policii ČR.

Ilustrační foto.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet