Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Smrt na kolejích

Ve středu 13. června 2007 v 16:17 hod. byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ohlášena železniční nehoda na chráněném železničním přejezdu se signalizací v Andělské Hoře u Chrastavy.

Na místo nehody byla vyslána jednotka HZS LK stanice Liberec s rychlým zásahovým vozem, cisternou, jednotka SDH obce Chrastava a podnikoví hasiči Českých drah a.s. také s cisternovým a rychlým zásahovým vozem.

Na místě hasiči zjistili, že došlo ke střetu osobního vlaku německých drah (Deutsche Bahn), jedoucího z Liberce do Drážďan, s osobním vozem zn. Renault. Vlak podle svědků události zachytil vůz na železničním přejezdu a tlačil ho před sebou ještě asi 200 metrů po kolejích. Hasiči po příjezdu na místo nehody asistovali při vyproštění a resuscitaci těžce zraněného řidiče. Řidiči se však přes veškerou snahu záchranářů již život nepodařilo navrátit. Poté hasiči odpojili baterie vozidla, vyprostili zdemolovaný vůz, který byl zapasován pod vlakovou soupravou, a odstranili ho z profilu tratě. Následné naložili havarované vozidlo na vůz odtahové služby.

Při nehodě došlo také k jednomu lehkému zranění cestujícího z vlaku. Pro přibližně 70 cestujících z vlaku byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Příčina nehody je v šetření. Škoda je 200 000,– Kč (DB) / 180 000,– OA.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS LK

-wap-
Sdílet