Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Delegace královéhradeckých hasičů navštívila Štrasburk, podívali se do Rady Evropy i Evropského parlamentu

Na dvoudenní návštěvu Štrasburku zavítala v uplynulých dnech delegace profesionálních a dobrovolných hasičů z Hradce Králové v čele s ředitelem Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje plk. Františkem Menclem a starostou Okresního sdružení hasičů Karlem Salavou.

Pracovní cesta se uskutečnila na osobní pozvání europoslance a místopředsedy Evropského parlamentu (dále jen „EP“) Oldřicha Vlasáka.

Pro členy delegace byl připraven zajímavý program, který první den zahájila návštěva budovy Rady Evropy. Přítomní se seznámili s historií této evropské instituce, jejím fungováním a prohlédli si také jednací sál. Večer proběhlo neformální setkání s Oldřichem Vlasákem při společné večeři v historické části Štrasburku.


Na druhý den byla naplánována návštěva Evropského parlamentu a diskuze s místopředsedou EP Oldřichem Vlasákem, která byla zaměřena na jeho působení a práci nejen ve Štrasburku, ale i v Bruselu. Poté se delegace přesunula na tribunu, ze které sledovala plenární zasedání Evropského parlamentu.

Na závěr dvoudenní pracovní návštěvy ředitel Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje plk. František Mencl poděkoval panu místopředsedovi EP za pozvání do Štrasburku: „Tato cesta byla pro nás přínosem a my jsme se díky ní dozvěděli více o dění v Evropě“.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet