Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v obci Lhotsko si vyžádal život majitele a jeho psa, zachránit je hasiči ani záchranáři už nedokázali

Operační důstojník krajských hasičů ze Zlína vyslal jednotku centrální stanice, spolu s jednotkami dobrovolných hasičů z Vizovic a Zádveřic, na místo hlášeného požáru objektu v obci Lhotsko. Ještě v průběhu jízdy na místo zásahu bylo hasičům upřesněno, že se v objektu může nacházet jedna osoba.

Jako první dorazili na místo události hasiči z Vizovic. Ti provedli násilné vniknutí do silně zakouřeného interiéru jednopodlažního domku, kde v prostoru kuchyně našli bezvládné tělo muže. Po jeho vynesení z objektu zahájili okamžitě hasiči profesionální jednotky ze Zlína pokusy o jeho oživení.

Resuscitace byla prováděna až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby, která v oživovacích pokusech dále pokračovala. Snaha všech záchranářů však byla marná a přítomný lékař konstatoval smrt.

Při provádění hasebního zásahu byli hasiči také informováni, že se na místě může nacházet další osoba. To bylo následně provedeným ohledáním interiéru domku vyloučeno. V obývacím pokoji byl nalezen pouze mrtvý pes majitele.

V 13:26 hodin se hasičům podařilo požár, který zasáhl prostor kuchyně likvidovat a to ještě před jeho rozšířením na ostatní prostory a hořlavé konstrukce domku. Po následném odvětrání místností bylo místo předáno vyšetřovateli požárů ze Zlína, který společně s policisty zahájil šetření příčiny vzniku požáru.

Na základě provedeného šetření a ohledání místa události byla vyšetřovateli stanovena příčina vzniku požáru, a to nedbalostní jednání. Způsobená škoda byla předběžně stanovena na 90.000,– Kč. Hasiči uchránili další majetek v hodnotě asi 230.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet