Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragicky skončila večerní dopravní nehoda na Českobudějovicku, jedna osoba nepřežila

Z dispečinku Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje obdrželo v 19:08 hodin Operační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Trhové Sviny a Žár.

K zásahu vyjeli profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny. Když hasiči přijeli na místo, průzkumem zjistili, že se jedná o nehodu dvou osobních automobilů. V jednom z vozů zůstala zaklíněna osoba. Hasiči pomocí speciálního hydraulického vyprošťovacího zařízení umožnili lékaři ZZS k ní přístup.

Lékař ZZS však mohl pouze konstatovat smrt. Zranění utrpěly ještě další dvě osoby, které si do své péče převzali zdravotníci ZZS. Jednotka HZS dále provedla u obou vozů protipožární opatření a kontrolu úniku provozních látek.

Příslušníci Policie ČR mezitím silnici v místě nehody uzavřeli a stanovili objízdnou trasu. V 20:07 hodin předal velitel zásahu nehodu Policii ČR k šetření a jednotka HZS se vrátila na základnu s tím, že po ukončení práce Policie ČR se trhosvinenská jednotka na místo nehody vrátí k provedení likvidačních prací.

Hasiči opětovně k nehodě vyjeli v 22:40 hodin. Úklid vozovky a zásah jednotky HZS byl ukončen ve 23:08 hodin.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet