Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár zničil chatu

Na 100 tisíc korun vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu způsobenou dnes v noci při požáru zahradní chaty u Velatic na Brněnsku. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen ve tři hodiny po půlnoci a na místo vyjely čtyři požární jednotky.

Profesionální hasiči ze stanic v Pozořicích a v Brně-Slatině a jednotky dobrovolných hasičů z Velatic a Mokré. Při příjezdu hasičů z oken zděné dvoupodlažní chatky o půdorysu cca 4 × 4 metry šlehaly plameny a objekt byl ve čtvrté, závěrečné fázi hoření. Hasiči proti plamenům nasadili dva vodní proudy a požár krátce po půl čtvrté lokalizovali. Likvidaci požáru, při níž bylo nutné rozebrat střechu a dohašovat prohořelé trámy, ukončili ve 4:55 hodin. Oheň chatu zničil, z objektu zůstaly jen obvodové zdi. Příčina vzniku požáru, při kterém nebyl nikdo zraněn, je dosud v šetření. Zjištěné poznatky ale nasvědčují, že oheň byl založen úmyslně.

K odstranění následků dopravní nehody hasiči dopoledne vyjížděli do Valchařské ulice v Brně-Husovicích. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9:49 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Lidické ulici. Havarované vozidlo Škoda Octavia bylo uprostřed vozovky a s uraženou přední nápravou blokovalo kolejiště tramvají. Dvaatřicetiletá řidička s dvouletým dítětem nejevila zjevné známky zranění, žena však byla v šoku, a proto ji hasiči předali do péče zdravotníků. Na autě hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Vozidlo pak pomocí automobilového jeřábu a textilních vazáků odstranili z kolejiště na chodník.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-
Sdílet