Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena zahynula při přebíhání dálnice

Padesátiletá žena z Břeclavska v noci ze čtvrtka na pátek zemřela na dálnici D2 u Hustopečí na Břeclavsku. Podle dosud zjištěných informací žena zřejmě přebíhala dálnici a na vozovce ji srazilo osobní vozidlo Volkswagen Passat s převozní registrační značkou, řízené řidičem ruské národnosti.ilus­trační foto

Padesátiletá žena z Břeclavska v noci ze čtvrtka na pátek zemřela na dálnici D2 u Hustopečí na Břeclavsku. Podle dosud zjištěných informací žena zřejmě přebíhala dálnici a na vozovce ji srazilo osobní vozidlo Volkswagen Passat s převozní registrační značkou, řízené řidičem ruské národnosti.
Nehoda na 26. kilometru dálnice D2 ve směru z Brna na Břeclav byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve čtvrtek ve 23:28 hodin a na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Hustopečích. Žena na místě nehody podlehla smrtelným zraněním. Náraz oběti utrhl nohu, kterou hasiči na dálnici našli na vozovce v protisměru. Na vozidle VW Passat byla poškozena kapota a přední sklo. Řidič nebyl zraněn. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření. Po zadokumentování a vyšetření události pomohli při naložení těla oběti nehody k odvozu a při úklidu vozovky od střepů. Vyšetřování nehody si vyžádalo úplné uzavření dálnice ve směru z Brna na Břeclav na více než dvě hodiny. Policisté dopravu odkláněli po silnici první třídy přes Hustopeče.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet